You need flash!
no cover -  

Petr Muk

Czech pop male vocalists synthpop Czech Republic

    Petr Muk (4. února 1965, Český Krumlov - 24. května 2010, Praha) byl český zpěvák a hudebník. Vystudoval stavební průmyslovku v Českých Budějovicích. Od svých patnácti let hrál a zpíval s různými punkovými a undergroundovými skupinami. V letech 1985 až 1993 byl vůdčí osobností skupiny Oceán, později, v letech 1992 až 1996, seskupení Shalom.

    Od roku 1997, kdy vydal první sólové album, vystupuje jako samostatný interpret, často v muzikálech (Rusalka, Johanka z Arku, Galileo). V roce 2004 vydal a koncertním turné podpořil mini-album Oh L'Amour obsahující české verze písní skupiny Erasure, se kterou jako jediný Čech společně s Oceánem projel Anglii -jako předkapela Erasure- žádné jiné české kapele se již nic podobného nikdy nepodařilo.

    Sólová diskografie

    * Petr Muk (1997)
    * Jizvy lásky (2000)
    * Dotyky snu (2002)
    * Oh L'Amour (2004)
    * Osud ve dlaních (2005)
    * Slunce / To nejlepší (2007)
    * Muzikál a film (2009)
    * V bludišti dnů (2010)


    Petr Muk 2e257db1afc14d13b02853c086f4971c Petr Muk ddcebb7897514f61800772faf2c459d8 Petr Muk f0b866372671433da15bb674a08f9440
    TOPlist